Jelske Bragt, travelsafety-advisor Rabobank

Goede veiligheidstraining voorkomt incidenten

Jelske Bragt, travelsafety-advisor Rabobank
Jelske Bragt, travelsafety-advisor Rabobank

“Financiële dienstverlening wint aan terrein in steeds meer delen van de wereld. Medewerkers van Rabobank reizen naar alle hoeken van de wereld met diverse culturen en samenlevingen. Reisveiligheid is essentieel onderdeel van het personeelsbeleid bij de bank,” vertelt travelsafety-advisor Jelske van Bragt van Rabobank.

Waarom zijn veiligheidstrainingen van medewerkers een verplicht onderdeel van jullie reisbeleid?

Ons voornaamste doel is de veiligheid van de Rabobankmedewerkers. Reisveiligheidstrainingen zorgen voor optimale voorbereiding van medewerkers. De trainingen werken preventief: medewerkers weten beter hoe ze risico’s kunnen inschatten. Dat ze dure sieraden beter thuis kunnen laten, bijvoorbeeld.

Wat leren medewerkers nog meer in de safety and security trainingen?

Door de trainingen weten mensen ook beter hoe ze moeten handelen in noodsituaties. We zien in de praktijk dat dat effectief is. Dat ze in real life noodsituaties beter weten hoe ze moeten handelen. 

Wat was het doel van het veiligheidsassessment dat Expat Preventive deed?

Wij hebben een veiligheidsadviseur van Expat Preventive gevraagd om een risk assessment te doen van een nieuw te openen kantoor in Afrika. De aanbevelingen die gedaan zijn, zijn meegenomen in het lokale beleid van de bank. Waar kunnen mensen het beste wonen? Hoe kunnen we zorgen voor veiligheid op kantoor?

Hoe belangrijk is reisveiligheid voor Rabobank?

Als bedrijf moet je verantwoordelijkheid nemen voor je het welzijn van je medewerkers. Reisveiligheid is essentieel onderdeel van het personeelsbeleid en raakt steeds meer ingebed in onze hele organisatie.

Kijk, financiële dienstverlening wint aan terrein in steeds meer delen van de wereld. Rabobank is een internationale organisatie en dat betekent dat medewerkers reizen naar alle hoeken van de wereld met diverse culturen en samenlevingen. We hebben een wereldwijde financiële footprint, waardoor medewerkers op diverse plekken terecht kunnen komen namens de Rabobank.

Waarom de samenwerking met Expat Preventive?

Expat Preventive begrijpt ons goed en kan daarom maatwerk bieden. Bij Expat Preventive werken toegankelijke mensen die gaan voor kwaliteit. Onze collega’s zijn steeds weer positief over hun trainingen en hebben daar concreet profijt van. Dat is voor ons het belangrijkste. 

We find ways