Medewerkers ZOA

De training was voor mij een eye opener.

Medewerkers ZOA
Medewerkers ZOA

De internationale christelijke hulporganisatie ZOA helpt mensen in gebieden waar zich een ramp of conflict heeft voorgedaan. Medewerkers die reizen, volgen zij standaard een veiligheidstraining. Drie medewerkers van ZOA vertellen hoe zij terugkijken op de safety & security training van Expat Preventive.

Wat vond je van de training bij Expat Preventive?

“Ik heb erg genoten van de training van Expat Preventive. Het belangrijkste vond ik de fijne sfeer in de training; binnen no-time was de groep aan elkaar gewend en was er dus ook ruimte om open te zijn. Dit was dankzij de open, benaderbare, en tegelijkertijd erg professionele houding van de trainers. Nu in het veld komen er vaak genoeg dingen terug die in de training zijn besproken, juist de meer ‘dagelijkse’ dingen; zoals het nemen van een taxi of hoe je weerbaarheid uitstraalt, zijn tot nu toe erg handig geweest.” (medewerker ZOA, anoniem)

Wat onderscheidt de training van Expat Preventive van anderen?

Hannah: “Naast de onmiskenbare expertise die het professionele team van Expat Preventive bezit, die zij op een effectieve manier overbrengen, weet het team bovenal een veilige leeromgeving te creëren. Met ruimte voor elke deelnemer om zelf op zoek te gaan naar de lessen die hij of zij moet leren. Ik raad deze cursus iedereen aan die voor korte of langere tijd naar het buitenland vertrekt, zelfs als je al een ervaren reiziger bent. Op levensechte manier word je op mooie wijze met je reishouding geconfronteerd in verschillende situaties. Ik ben Expat Preventive dankbaar voor de lessen die ik nu mee kan nemen.”

Heeft de training impact gehad op de manier waarop je nu reist?

Martin: “Ik heb redelijk veel gereisd voordat ik als nieuwkomer bij ZOA de veiligheidstraining volgde. Door de training besefte ik me ineens dat ik altijd wel erg onbevangen (of onvoorbereid?) de wereld ben overgegaan. De training was voor mij op sommige gebieden een echte eye opener. Na de training had ik precies genoeg onbevangenheid over om vol vertrouwen goed voorbereid op reis te kunnen gaan en van het reizen te kunnen genieten.”

We find ways