Hostage survival training (2 dagen)

Wat te doen als u slachtoffer bent van een ontvoering? Welke houding kiest u? Hoe blijft u mentaal en fysiek zo gezond mogelijk?

Voor wie: Zakenreizigers, hulpverleners en ontwikkelingswerkers die reizen in risicovolle gebieden. Om deze training te volgen, hebt u eerder een veiligheidstraining gevolgd.

Wanneer: Interesse in deze training? Neem contact met ons op.

Doel: Na de training hebt u inzicht in verschillende soorten ontvoeringen en dader motieven. U kent de verschillende stadia van ontvoering en weet met welk gedrag u agressie en risico’s kunt verlagen. U leert omgaan met stress, hoe u mentaal gezond blijft en hoe u kunt omgaan met (seksueel) geweld. Tijdens de training krijgt u theorie en worden vaardigheden geoefend aan de hand van simulaties.

Duur: 2 dagen, inclusief overnachting.

Over de trainers: De trainers zijn veiligheidsdeskundigen, medisch deskundigen en psychologen met praktijkervaring op het gebied van internationale veiligheid. De trainers zijn gecertificeerd voor zijn eigen discipline sturen op gedrag, bewustwording en ervaring. Niet op instructie, drills of het aanleren van lijstjes. De trainingen vinden plaats in een vertrouwelijke setting waar deelnemers in alle openheid kunnen oefenen.

We find ways