Refresher medical training

Stelt u zich voor: u krijgt een verkeersongeluk in afgelegen gebied. Een medepassagier heeft zware bloedingen. U bent bij een aanslag met meerdere zwaargewonden. Er is een ongeluk op een internationale bouwplaats. Wat te doen?

Voor wie: Voor medewerkers van bedrijven en ngo’s die behoefte hebben aan het opfrissen van hun medische kennis, of na een basis veiligheidstraining hun medische kennis verder willen verdiepen.

Wanneer: Op dit moment zijn deze trainingen niet gepland. Interesse in deze training? Neem contact met ons op.

Doel: In deze training herhaalt u de belangrijkste principes van remote medic. U leert het basisprotocol van de handelingen die u moet verrichten bij zwaargewonden in gebieden waar de medische zorg zwak of afwezig is. Ook weet u na de training hoe u gewonden moet vervoeren en evacuaties kunt begeleiden.

Duur: 1 dag

Aanpak: Naast theorie, is de training specifiek gericht op het oefenen van real life situaties. Tijdens simulaties met lotusslachtoffers, oefent u de medische handelingen, zodat u zich die eigen kunt maken.

De trainers: De training wordt begeleid door ervaren remote medic trainers met ervaring in behandeling van slachtoffers waar medische zorg zwak is of ontbreekt. Daarnaast worden trainingsacteurs en opgeleide lotus-slachtoffers ingezet.  Trainers sturen op gedrag, bewustwording en ervaring. Niet op instructie, drills of het aanleren van lijstjes.

We find ways